2022-06-30 1584 views
嚟熟食市場梗係要食脆香熱炒嘅小菜啦 原來除咗小菜 佢仲提供泰式嘢 我哋人數唔多 只係嗌咗幾樣試試佢啲火喉 嗌個椒鹽鮮魷 係外脆內軟嘅 但我略嫌佢有幾多無鮮魷得個空脆外殼嘅炸物 但整體佢都係大大份嘅 再嚟個啫啫炒通菜 喱個炒得好好 菜唔會過老調味唔過䶢 粟米斑塊 又係脆口嘢佢識分汁同炸魚 好細心 唔會浸淋啲魚塊 但佢每一舊個邊邊位都好硬 好彩佢中間魚塊位置係炸得好好 最後試咗個泰式併盤 好大份 除咗春卷差啲 其餘嘅魚餅蝦餅同豬頸肉質素都高 拍得住啲泰國餐館 春卷差在個皮好厚入面啲饀亦唔好味 整體而言 佢碟碟都好大份 但同出面啲大排檔比較 質素仍然差啲啲 但喺柴灣地區無乜選擇時 想食大排檔風味都可以嚟食嘅
嚟熟食市場梗係要食脆香熱炒嘅小菜啦
椒鹽鮮魷
啫啫炒通菜
粟米斑塊
泰式併盤
2022-06-29
$150 (Dinner)
啫啫炒通菜
泰式併盤