Little throwback! 話說去呢間cafe其實係為咗賀一賀Choonsik友人開工大吉 加上佢又係街坊 所以先會知埋啲咁神秘嘅地方🤣 (雖然嗰日我哋都有少少盪失路😅)anyway其實間cafe比較細 座位唔多 又咁啱係lunch time 所以我哋兩個都等咗20分鐘左右🥸 但勝在整體環境都營造得比較chill bar枱位比較多 in general都好適合朋友坐下傾下計👍🏻 cafe主要以輕食為主 感覺食完都唔會太肥膩或者好滯 係健康之選🤌🏻Organic chicken breast salad with lemon vinaigrette $65沙律嘅顏色好靚😋 除咗好似手撕雞嘅雞胸肉之外 仲有青瓜 番茄 沙律菜 蘿蔔 cheese 藜麥 粟米 蘑菇 同埋啡熊小編摯愛嘅牛油果😍 所以一咬落去個口感真係好豐富 脆脆地得黎又帶有牛油果同埋cheese嘅軟滑👍🏻 撈埋個檸檬油醋同埋少少番茄醬 真係好refreshing好light🤤 尤其是個檸檬味同埋cheese嘅鹹香味真係好正 感覺令成個沙律昇華咗🤣 Beef pastrami handmade wheat bagel $

Beef pastrami handmade wheat bagel $65
Choonsik友人同啡熊小編一樣係bagel控🥯 此行其實就係為咗個bagel🤣 一樣好足料 爆曬餡😍 beef pastrami薄薄地 帶鹹香得嚟又幾軟熟 配埋青瓜 番茄 芝士 蘑菇 生菜 一樣口感豐富 營養都滿分👅 主角bagel都係煙煙韌韌 外面烘得好脆 麥味都好重值得回頭🤤 當然側邊都有啲胡麻醬沙律同粟米 非常refreshing!

+$22 for smoothie
Smoothie係choonsik友人同埋啡熊小編同遊荷蘭嘅美好回憶 所以翻到嚟當然要飲下啦🥤同埋呢度嘅smoothie顏色真係好靚😆

Acai berry
莓味好重 加埋奇亞籽有咬口 酸酸地幾開胃🫐

Strawberry banana
士多啤梨同香蕉係一定唔會錯嘅組合🍌🍓 香蕉嘅甜中和翻唔係季節嘅士多啤梨嘅酸 而且個texture夠thick 推薦👍🏻

-🌟-
雖然好偏僻 但係總括而言cafe嘢食嘅質素同vibe都好ok🤌🏻 同埋其實我地坐得比較耐 所以後來都有買咖啡 茶 同埋細細個嘅一口croissant 雖然無影到 但個人認為都相當唔錯😆 下次如果有經過會再試下其他嘢的☺️