2024-12-05
尖沙咀,銅鑼灣都有分店既人氣泰菜, 兩款招牌菜火山排骨同火焰燒雞賣相都非常吸引, 好適合同朋友嚟食飯打卡.🍽️ 火焰燒雞 $208招牌菜之一, 果日見好幾枱都有叫, 首先會原隻雞上然後係你面前點火, 之後餐廳會再幫你將雞切件, 雞肉食落真係有照燒既香味, 而且肉質仍然保持嫩滑多汁.🍽️ 泰式串燒(半打) $108有豬、牛、雞任你配搭, 我地叫左每款各2串, 可以試哂全部口味, 熟度控制得剛好, 唔會燒到太柴, 沙嗲醬亦都好香花生味.🍽️ 生菜肉碎包 $108肉碎份量都幾多, 而且夠哂香辣, 亦都好夠穫氣, 生菜亦都係爽脆新鮮既.🍽️ 泰式海鮮炒粉絲 $98加入左蝦、魷魚、帶子、紹菜、雞蛋落去炒, 而且炒得好有穫氣, 粉絲亦處理得夠乾身, 都幾推薦大家主食可以叫呢個.🍽️ 芒果糯米飯 $88芒果係清甜既, 而且餐廳落左好多椰醬比你點, 糯米亦都夠煙韌, 唔會黐埋一pat
🍽️ 火焰燒雞 $208
🍽️ 泰式串燒(半打) $108