2018-08-15 57 views
餐廳設計好特別~係以一個火車站做主題,一入去就見到“ticket”既收銀處,配上不同地區既時鐘,火車軌,火車擺設再加上柔和燈光,一直播放住70-80年代既英文歌...lemon tree..dancing queen...my heart will go on,就好似跟住餐廳老闆去左轉歐遊食物方面有好多選擇,除左小食外,分左意粉類,飯類,肉類,pizza...都可以加18蚊轉做set,配上餐湯or 沙律,再配有1杯飲品!呢次我就叫左香辣田螺,意大利香草扁意粉,招牌豬肋骨,轉做2個set, 再加甜品荔枝干酪蛋糕(叫完之後發現自己太貪心,因為份量好好大)是日餐湯好似叫薯仔雜菜湯,會跟一塊蒜蓉多士,好脆另一份就跟沙律,菜好新鮮,有蕃茄,洋蔥,個沙律汁都好醒胃,應該用橙汁再溝d醋,酸酸甜甜香辣田螺~呢個好惹味,田螺已經起殼,香辣汁伴有洋蔥及菇,主角配角都一樣咁入味意大利香草雞肉扁意粉~雞肉原來以雞扒切件上,每條意粉都沾滿咗香草嘅味道,夠晒汁招牌豬肋骨~呢個一上檯就好震撼,我完全無expect過咁大份,有2大件ribs伴薯角,切開之後有12,13件,每件ribs都有滿滿既bbq sauce,薯角

是日餐湯好似叫薯仔雜菜湯,會跟一塊蒜蓉多士,好脆

招牌豬肋骨~呢個一上檯就好震撼,我完全無expect過咁大份,有2大件ribs伴薯角,切開之後有12,13件,每件ribs都有滿滿既bbq sauce,薯角炸得好香口,果然係招牌!另外覺得呢間餐廳好細心,食ribs會提供膠手套,方便食用(用手食先夠滋味)

荔枝干酪蛋糕~甜品細細件,share食,軟身既cheese cake,荔枝味清甜,食落唔會好膩,雖然只係1件蛋糕,但餐廳都會整到靚一靚,好有heart

餐飲分別叫左熱檸茶,男友upgrade叫百花園水果茶,熱檸茶就唔多講!但百花園水果茶就不得了,係勁大杯,應該要2個人share,茶底味夠,唔太甜,大量水果 (火龍果,士多啤梨, 藍莓,奇異果)飲完好清爽感覺

2018-08-10
$200 (Dinner)
  • 香辣田螺