2009-09-16 10 views
張姓哥星的推介之下, 去了大坑試越南站的火車頭店子十分之細, 廿個位左右啦, 不過我去的時候都有四五人在食粉, 下午四點, 唔係飯市火車頭好彩唔係好大碗, 如果唔係我一個人點食 在我心目中, 多都無用, 最緊要係好食! 火車頭入面有牛肉, 牛柏葉同牛丸, 之前於金寶食過, 越南站同佢地個風格都幾唔同, 呢間的湯粉, 湯底比較清, 味道無咁強烈, 但相同之處係都會有香葉, 青檸等供應給食客加之調味, 如果喜歡強烈的牛味, 呢間未必滿足到你, 但如果想清一些呢, 呢碗火車頭都係一個不錯的選擇河粉唔算太滑, 但有質感, 一條一條的放入口, 有軟熟的感覺, 好過爛容容的粉, 最唔鍾意就係嗰d
張姓哥星的推介之下, 去了大坑試越南站的火車頭

火車頭好彩唔係好大碗, 如果唔係我一個人點食

2009-09-01