2008-01-04
入到去我同個阿嬸1號講要"酸辣湯淨水餃",然後我阿媽話要"酸辣湯水餃麵"。同時間,我同阿媽忙住搵紙巾抹d chairs,每張都污糟......阿嬸1號唔知搞乜,聽錯晒我地講野......另一個阿嬸2號都行埋黎睇下乜事我睇錯左個餐牌,問兩位阿嬸點解唔係$25,個阿嬸2號發惡大大聲問我邊度睇到係$25......經過三次改單及開火後,上台既係一碗"酸辣湯水餃麵"同埋一碗"酸辣湯水餃粉絲"。我阿媽叫左個某個阿嬸換走佢,d阿嬸問我幾次食唔食粉絲,我幾次都係答唔食。最後阿嬸3號拎走我碗野,隔走d粉絲,有禮貌咁拎返黎,佢話之後"6"返3隻水餃俾我。故事完結。食物評語:酸辣湯過鹹,豆腐"鞋",唔用木耳但用左雲耳,切到大大舊咁......亦冇其他料。水餃皮薄,包法亦合適,可惜餡料過鹹。服務評語:阿嬸1號明顯地係"廣東話有限公司",點解唔直接搵人幫手落單?見到我地抹chairs又唔主動搵布抹。阿嬸2號態度惡劣。阿嬸3號一般。我對哩類食店唔會期望有好好既服務,但至少唔要入去食野要受人氣。
故事完結。
阿嬸2號態度惡劣。
阿嬸3號一般。