2019-05-28
今日去開荃灣就係個頭搵埋野食,經過大鴻輝見到相馬日式火鍋就想打下邊爐,咁就食佢啦。佢有4個set比你揀,咁我同朋友就揀左美國特選牛肉,當中包埋豚肉同雞肉,湯底就揀左豬骨湯。啲牛好大好靚,肥瘦適中,基本上淥幾秒就食得,有少少紅咁食最鮮嫩同最有口感。因為佢主打都係牛,所以再叫左幾次黎食。豚肉同雞肉無再叫又唔代表唔好食,兩者都新鮮嫩滑,只係覺得要留翻個肚食牛同炸物所以無再叫。睇openrice見到佢有炸物好吸引,果然無令我地失望,超級好食,全部新鮮熱辣辣上枱。當中必食既係雞翼,外脆內軟,肉質鮮嫩,蝦同炸雞唐揚都係唔錯,過足口癮。仲有覺得餐肉作為炸物都幾特別,亦可一試,而雞軟骨如果可以再軟翻d就更好。另外仲有d自助配料同甜點、雪糕,環境都幾大幾舒適,全部都係卡位咁濟,坐得幾舒服。