2021-03-14
晚市堂食放寬,終於可以同朋友出去開餐啦,今日朋友帶我去咗佐敦,食雞煲同打邊爐嘅任飲任食放題。先講地點,位於佐敦道大街,地鐵站一出行一陣就到,好容易搵。朋友book咗枱,所以唔使等位就有得坐。坐咗冇耐,雞煲先上,放低已經聞到香噴噴,侍應幫我哋炒一炒再冚蓋焗一焗就可以開始食,我哋叫咗小辣,雞為濃味,食落有少少麻辣,幾開胃下,我們得兩個人,但雞煲份量我覺得係三至四人分嚟,我們努力食得七七八八,就轉戰火鍋啦。火鍋料同飲品都係喺放係出面冷櫃任攞,飲品選擇都好多,除咗有韓國牌子,仲有幾款比較少見嘅果汁,正!我比較鍾意食菜,菜嘅款式都多,且望落新鮮,特別係油麥菜,我encore咗三次。如果係食肉獸嘅話,當然要食佢嘅肥牛啦,我攞完一碟都專登影相,色澤好ok,一睇就知係冇雪味果隻,一碟有五六塊度,唔覺唔覺都食左三四碟。最搞笑係我同朋友食食下先知原來有個海鮮拼盤,食物同賣相都好有質素,帶子、生蠔同海蝦都好新鮮,不過我同朋友都覺得,要試哂每一樣嘢根本冇可能,所以只有目標為本,如果各位朋友戰鬥力豐富的話,不妨試下佢嘅幾款醬爆丸同手製韭菜餃,絕對唔會令你失望。食完望住自己個肚,又知道係減肥嘅時候啦。
食完望住自己個肚,又知道係減肥嘅時候啦。