2017-05-14
興致勃勃同朋友嚟咗九龍城逛街,點解嚟九龍城,因為買芒果糯米飯...泰式鳳爪,香料,同埋台灣扎餅囉😋😋......今天母親節,朋友帶埋亞囝出嚟行街街,逛累了,經過候王道呢間火鍋店,門口餐牌寫住有牛腩飯$42連飲品,價位合理,便進來試一試。入到火鍋店,見隔離客人食緊干炒牛河,心郁郁又想食,見到餐牌有河粉粗麵,炸魚皮炸雲吞又想食,有位唔知伙記定老闆,佢見我揀咁耐,就介紹我食香炸麻辣餃,經佢介紹又想食。可惜一個肚容量有限,最後點了清湯牛腩麵一碗。碗麵好味,清湯鮮甜,配上入味蘿蔔,蘿蔔新鮮,無渣嫁。牛腩絕不黐牙,牛味香濃,食完想再食😋。食粉麵點可以唔叫炸魚片呢,碟魚皮好得,唔係攞貨,新鮮即炸,上枱時仲熱嫁👍👍,炸魚皮一般會浸湯食,但果位唔知伙記定老闆,佢倒咗D辣椒醬比我,叫我點嚟食,果然另一風味,唔錯唔錯😋。仲叫咗杯茅根竹庶水,解渴,解辣又唔太甜😋。聽果位唔知伙記定老闆講,原來呢度之前無午市嫁,午市都係做咗兩三個月,咁我都算好彩了,路過食到好味牛腩😋。
今天母親節,朋友帶埋亞囝出嚟行街街,逛累了,
可惜一個肚容量有限,最後點了清湯牛腩麵一碗。
碗麵好味,清湯鮮甜,配上入味蘿蔔,蘿蔔新鮮,無渣嫁。
牛腩絕不黐牙,牛味香濃,食完想再食😋。
食粉麵點可以唔叫炸魚片呢,碟魚皮好得,唔係攞貨,新鮮即炸,
佢倒咗D辣椒醬比我,叫我點嚟食,果然另一風味,唔錯唔錯😋。
炸魚皮
仲叫咗杯茅根竹庶水,解渴,解辣又唔太甜😋。