2024-02-08
朋友見我想打邊爐又想韓燒,就話帶我去觀塘食一間兩樣都可以食到既餐廳!同朋友都簡左set A既日本薩摩和牛放題套餐($548/位),套餐有烤肉及火鍋食,真係一次過滿足曬兩個願望!呢款套餐包好多不同款式的食物,包括不同種類的肉、小食、海鮮、火鍋配料、熟食、壽司,以及飲品和甜品!餐廳QR Code落單,超級方便,而且上菜同收碟速度快,唔怕食到成枱碟!未點菜前,餐廳會先送上薩摩和牛拼盤,包括是日稀少部位、薩摩牛一口牛、薩摩牛牛肋肉、薩摩和牛薄切、薩摩牛內裙邊及薩摩壺漬牛肋條(燒肉汁)!薩摩牛系列真係好好食,油脂分布均勻,雪花好靚,食落有入口即溶既感覺,口感超正。餐廳提供4款調味,本人最愛燒汁,同牛味好夾,食落更好食。呢款套餐除左有帆立貝、生蠔、虎蝦等,仲包埋甲羅燒,值得大家一試!其實除左薩摩牛系列,仲有其他款式既豬牛雞肉,友人試左話都唔錯,不過我今次主要食牛肉,下次可以試多D!至於打邊爐,餐應提供3款湯底可以選擇,我就簡左壽喜燒湯底,淥肉類、蔬菜及丸類食時更有鮮甜味,感覺健康D,無咁邪惡!小食方面,最愛甜蜜蜜蕃薯條及炸紫芋丸,兩樣都炸得金黃香脆!呢款套餐仲有燒蠔任食,有三款燒蠔選擇,個人最愛芝
小食方面,最愛甜蜜蜜蕃薯條及炸紫芋丸,兩樣都炸得金黃香脆!
呢款套餐仲有燒蠔任食,有三款燒蠔選擇,個人最愛芝士燒蠔!
最後,仲有不同款式雪糕+甜品,最愛日本系列既雪條,好好食。