近排天氣涼涼地,除非BBQ之外,打邊爐爐就岩哂啦!簡直係冬天必食呀!同一班朋友一路烚下烚下,一路吹水講是非就最好不過!今次嚟到位於旺角兆萬中心嘅火鍋黃店——點鍋,我同朋友們一共有兩個鍋,試左佢地3款湯底,分別係香濃沙嗲、豬骨濃湯&蟲草花雞,3款都好食夠濃,我自己私必推介會係豬骨濃湯,真係有兩舊大大豬骨系入面,好足料!佢會送每台一小盆海鮮拼盤,有蝦、帶子、鯇魚片&蜆,樣樣味道都好新鮮👍🏻另外全程都會用平板電腦點菜~肉類都正常,牛肉脂肪比例都平均。仲有佢地有唔少特色配料都值得一試,例如手打丸(部分丸有芝士夾心)、唔同味既炸魚皮和響鈴、自家製餃等等,同其他火鍋店嘅配料唔同。自助飲品都多選擇,雪糕就係香港品牌Cocoberry😋因為呢間火鍋店系旺角人流多嘅位置,所以都好多人walk-in等緊位,記得book左位先就唔洗等咁耐喇!另外係店員服務態度都好好,比我地傾到差唔多閂門先走🤣p.s. 間店閂門前會播「走先喇🎵係咁先喇🎵下次再玩啦🎶」🤣好搞笑🤣