2021-10-21 88 views
今日甘岩幾個朋友可以聚埋一齊,加上香港颱風天之後凍凍地,最好就來打邊爐啦。朋友到帶我地過來食火鍋,話很可以。一到門口,我就讚歎,餐館設計好特別,仿佛置身於大戶人家之中。甘我地4個都想試五同口味,就叫左鴛鴦鍋,淡味滴既係花膠🐔湯底,聽到就留口水,覺得好補。服務員叫我地水滾飲淡味既湯先,我五知點解,但係照做,哇,個湯簡直好飲到停五到口,大大舊花膠入口,真係秋冬宜進補。打邊爐又邊少得肥牛,呢度滴封門牛柳同本地牛脊都好嫩滑啊,無論係邊個湯底都好match,我地四個爭住食。大家睇下呢個餃子,五好睇距平平無奇,其實係鮑魚🐔粒餃來架,咬落有鮑魚同雞的鮮味,餃子皮又滑,滿足。另外我地仲叫左手打四寶丸,蛋白魚腐,千層支竹同半隻雞,放入個湯底度,全部都好好味,特別只雞腌過的,好嫩同入味。仲有個淮山面,滴面好出色最後我地叫左個甜品,金箔芝麻卷,係我最期待的食物,果然無令我失望,濃濃的芝麻香,又五癡牙,可惜細份左滴,仲想再食。