2021-10-22
野莓梳打 $48 3.5/5野苺就係藍苺~ 飲落會有少少似利賓納嘅soda version版本。熱情果高山茶 $42 4/5可能更加好嘅名稱係:「熱情果菠蘿🍍」因為飲到底,就會見到有幾舊菠蘿粒粒。菠蘿嘅甜味,就衝和平衡左熱情果本身帶酸嘅味道,但熱情果隻香味就可能因為凍飲有少少被壓抑左。但整體味道好飲柚子醬蜜糖雞翼 $68 4.2/5雖然係簡單平凡嘅餸,但佢嘅特色係雞肉非常之鬆軟,就好似被人做完massage 一樣,所以,頭先食完,啲肉都唔會黏牙。雞翼嘅外皮有一層炸粉,雞肉應該輕輕炸過。而炸粉吸收左柚子醬嘅味道,更加入味無花果牛油多士配雲呢拿雪糕 $88其實係好簡單嘅配搭,但係無花果本身就夠特別,唔係經常食到。我Boss雖然係經常食到,但係呢度嘅多士就特別在於其香酥香脆嘅內餡,有少少似係牛角酥,一層層結構。估計,佢應該係焗爐,或者係氣炸鍋停留過,所以非常之香脆。北海果火龍果帶子燉飯 $148 4.3/5意大利燉飯就食得多,但係火龍果做汁嘅就真係第一次。味道就比起平時用雞湯高湯嘅更加清淡、但有獨特嘅香味。食完都唔會覺得好濃好膩。帶子有少少鹽味,少少行平衡返成碟餸。創意上可以拎高分😀
熱情果高山茶 $42 4/5
柚子醬蜜糖雞翼 $68 4.2/5