2025-02-15
情人節晚餐體驗:不值得。之前未食過爐端燒,又據聞此餐廳連續3 年榮獲《米芝蓮指南》推介,所以就試試佢,預訂左佢情人節晚餐set。坐位係圍住爐個邊嘅位置,係個一枱嚟講,當時我同另一半係唯一準時出現,亦都係第一個落好曬order。而咁啱旁邊嘅食客同我哋一樣點咗同一個餐,但每一次所有食物都係畀咗其他客人先到我哋,仲要唔明點解啲嘢食全部微溫,已經係個爐到圍住,熱都唔熱都算,啲海鮮全部都似係急凍貨咁,鮮都唔鮮,例如:大蝦得一隻,啲肉實得嚟又冇味完全係殭屍肉咁😂 ,四粒螺啲肉係霉又細粒,完全冇彈性但佢啲汁係好味。帶子:又係冇味,正常應該係有肉質同鮮甜味,但個海膽係好味嘅。菠菜: 鹹到腎虧,佢啲蒜蓉係香嘅,但真係好鹹好鹹😂 刺身:係唯一最好🤣服務都對唔住千幾蚊一個人嘅收費… 侍應大聲傾偈,食完嘅碗碟成日好耐都冇人收… 茶飲完一段時間先有人嚟斟… 總括而言完全唔似高級餐廳,我以為去咗茶餐廳😂🫶。Dinner set 包括:白飯魚乾一碟,刺身一碟,麵豉湯一人一碗,煎大蝦一隻, 煎帶子伴海膽一粒,汁煮螺四粒,菠菜一碟,波波雞肉串2串,再加左$200升級宮崎牛一碟,烏冬一人一碗,一塊cheese cake
Dinner set 包括:
白飯魚乾一碟,刺身一碟,麵豉湯一人一碗,煎大蝦一隻, 煎帶子伴海膽一粒,汁煮螺四粒,菠菜一碟,波波雞肉串2串,再加左$200升級宮崎牛一碟,烏冬一人一碗,一塊cheese cake ,膠玫瑰,盛惠二千幾蚊🤣
只可以講呢個價真係好多好好嘅選擇,我當自己唔好彩😂 不過就食物質素嚟講,我應該唔會再去lu。