2018-10-31 397 views
夜晚同老公兩個去搵食,行完尖沙咀,經過金馬倫道,見到有間木八韓燒,諗諗吓兩個都好耐冇食過韓國燒烤,就想去試吓。坐低一陣,侍應介紹我哋食二人餐,二人餐個Menu有厚切豬五花、香川辣雞肉、霜降牛小排、厚切牛舌、大蝦通宵紅魚扒。煮食仲有乾冰八爪魚冷麵。首先我哋燒牛小排,牛小排肉汁鮮嫩,而且好淋好好食。香川辣雞肉亦都非常惹味,牛舌勁大塊又夠厚。大蝦亦非常新鮮又夠大隻。紅魚扒大大塊又新鮮,仲幫你起晒骨,啖啖肉好好食!最後,個超有份量嘅五花腩,分量十足,一路燒一路聞到香噴噴,燒到咁上下,剪細再用山菜包住食,一啲都唔覺得太肥或太油,生菜中和返,恰到好處!乾冰八爪魚冷麵亦非常特別,八爪魚新鮮,冷麵又彈牙。食到好飽,仲黎多個西瓜冰沬,西瓜清甜配入牛奶雪糕同椰子沙冰係底,真係好消暑。總括今次冇揀錯呢間韓國燒烤,抵食又好味,下次會再光顧!