2018-04-24
因為係拍拖週年紀念,阿sir又乘機搵藉口出街食豐富d,平時散叫只可以食到兩款肉,咁啱今期HSBC咭做promotion,有兩款套餐好抵食,一款黑毛豬,另一款係韓牛套餐,因為唔想食雞翼,所以叫咗黑毛豬餐,個餐寫話可以2-4人用,但其實4人用又誇張咗d,3人都勉強夠,所以我哋兩個食呢個餐真係食得超級飽。濟州黑毛豬套餐 $398厚切黑毛豬腩~好好味,肥瘦參半,加大醬包生菜食無得頂呀牛臉肉~我覺得同牛肋骨肉差唔多,同樣有口感同牛味護心肉~口感有d似豬頸肉但無咁爽,而味道又唔太突出豬背肉~口感又係有d似豬頸肉,但味道就有d怪怪地,點多d醬係可以遮蓋到既,不過呢阿sir就幾鍾意食喎牛肋骨肉~同牛臉肉一樣口感,燒耐少少都唔會靭,我覺得好味特上牛舌~係厚切牛舌,好容易燒到靭,建議燒到咁上下剪開一粒粒,咁樣口感會較爽dd荔枝梳打及藍天使梳打~荔枝好好味,大杯又唔太甜仲有荔枝肉;藍天使係波子汽水,我覺得麻麻,可能我唔鍾意飲波子汽水啦兩人共消費 $447後記:1)抽風系統做得非常差,食完係會成頭、成身、成袋都係韓燒味,我搭小巴返屋企全程都覺得非常惡臭2)要讚呢度前菜好好味,麻醬沙律、泡菜同芽菜,另外爐邊既芝
濟州黑毛豬套餐 $398
厚切黑毛豬腩~好好味,肥瘦參半,加大醬包生菜食無得頂呀
牛臉肉~我覺得同牛肋骨肉差唔多,同樣有口感同牛味
護心肉~口感有d似豬頸肉但無咁爽,而味道又唔太突出
牛肋骨肉~同牛臉肉一樣口感,燒耐少少都唔會靭,我覺得好味
兩人共消費 $447
後記:
2)要讚呢度前菜好好味,麻醬沙律、泡菜同芽菜,另外爐邊既芝士粟米同泡菜雞蛋都超好味,我哋一共refill咗3次