2020-06-12 621 views
食完晚飯個仔話想飲杯珍珠奶茶,之後就去咗東港城嗰間comebuytea買杯嘢飲下,之前初初開既時候真係好好飲,炭焙烏龍有好香濃嘅茶味,唔會好似出面其他既淨係得奶味,寒天Q爽口彈牙,有時要珍珠亦都煙韌有𡁻口,但耐左有時冲得唔係幾好,半糖變全糖,亦冇乜茶味,但有時又冲得ok都可以接受,其實都失左信心,抱住好彩既心態去買,雖然唔係好貴但亦都唔算係平,今次真係頂唔順,都係叫同一樣嘢,完全冇茶味,半糖變冇糖,寒天Q難食到嘔,我個仔5歲形容係難左既提子,之後攞返去同職員講,佢仲話咁咪飲緊涷既奶水,我真係比佢吹到啤一聲,佢話冲過杯比我,但又一路執緊野收工,我真係接受唔到冲杯咁嘅嘢比人飲,我以後都唔會再幫襯