2024-01-17 232 views
咁啱出去搵朋友行街🤣,行到肚餓但唔知食咩好😂,我哋就見到有間用炭爐打邊爐既火鍋覺得幾得意🤔,就諗住試吓😆,第一次炭爐火鍋,感覺真係好地道,好有懷舊味道馳名豬骨鍋🐷鍋內有大量蘿蔔🥕,粟米🥔,大豬骨🐖配料,因為花咗長時間熬製,湯底味道鮮甜👅,豬骨香味的滲晒落湯底,✨建議大家可以最後先食蘿蔔咁先係最入味,足料靚湯,飲完之後都唔覺口乾,唔係味精湯👍🏻南非孔雀鮑魚😆鮑魚大大隻,大約有手掌心咁大✋,味道鮮甜,值得叫黎試下😍特級安格斯肥牛🐮脂肪與牛肉比例剛剛好😛,肥牛牛香味濃郁☺️,入口軟淋,冬天真係好適合烚牛肉打邊爐😝真係冇諗到誤打誤撞食到一間港式老字號炭爐邊爐😎,以前真係從來未試過😂,好有風味,等我下次再黎食先金和記海鮮菜館地址: 深水埗九江街145號地舖

馳名豬骨鍋🐷

南非孔雀鮑魚😆
鮑魚大大隻,大約有手掌心咁大✋,味道鮮甜,值得叫黎試下😍

特級安格斯肥牛🐮

金和記海鮮菜館