2011-10-10 42 views
本來無諗住食呢間,買買下布落雨,又見有D肚餓,7點唔夠已經食Dinner,入到去只係得一檯客。兩個人食野唔多,只係點左肉碎煎蛋飯,蝦膏椰菜苗,仲有個海鮮………登登登登,泰式避風塘爆炸賴尿蝦,因為想知佢點爆炸。叫個飯純為飽肚,撈蛋食呢種阿媽式做法我都幾鍾意,加埋香茅味,呢個普通得黎都有D唔普通,起碼屋企唔會咁整。再加埋個少少硬身既蝦膏椰菜苗,又係香口野,真係好夾。不過同食生菜包一樣,肉碎最後係食唔晒~~~~SORRY~~~~我都唔想浪費,不過真係已經飽了。到個避風塘爆炸賴尿蝦,避風塘食得多,所謂爆炸,原來係將好多香葉加埋入去爆香佢,爆到葉都脆埋。食落賴尿蝦比就咁避風塘係多左D泰式香葉味,亦都冇咁辣,仲有小心成手都係呢種味…………食賴尿蝦好難唔用手呀 > <! 蝦雖然唔算好大隻,不過都好鮮味,呢碟一舊水唔使,OK可以一試。
爆到飛起既賴尿蝦,熱氣野不過香口,生飛滋都抵。
一定會叫碟菜,泰國椰菜椰,最後揀左蝦膏炒,正!!!
肉碎煎蛋飯,推介一定要攪爛佢食,平平無奇中有驚喜。

2011-10-06
$120 (Dinner)
爆到飛起既賴尿蝦,熱氣野不過香口,生飛滋都抵。
一定會叫碟菜,泰國椰菜椰,最後揀左蝦膏炒,正!!!
肉碎煎蛋飯,推介一定要攪爛佢食,平平無奇中有驚喜。
  • 泰式避風塘爆炸賴尿蝦、肉碎煎蛋飯