2021-11-16 31 views
Lohas 商場都開咗一段時間,今日來溜冰,所以預先到這裏食飯。亞泰菜館之前都食過,性價比高,食物質素不錯,亦都好掛住佢哋嘅蝦餅,所以二話不說就決定在這裏用膳!滷水無骨豬手船河湯底味道濃郁,豬手入味,豬皮彈牙軟腍,充滿滿滿的骨膠原。河粉吸收了湯底的精華,濃郁惹味。豬手毫不吝嗇有超多舊,絕對夠食!當然不少得泰式炸蝦餅,係我的自愛!上枱時仍是熱辣辣的!外皮炸得十分酥脆,內裏蝦膠彈牙,有蝦的鮮味。沾上泰式酸甜醬,惹味可口。我絕對能夠一個人食兩至三舊!泰式海南雞配油飯海南雞非常滑溜,肉質鮮嫩,而且入味!不用沾任何醬汁已帶有甜和些少調味。飯帶有油香,不是只是沾滿黃色就算。雞油香在口裏爆發,配以鮮嫩海南雞,入口十分滿足!沙嗲串燒沙嗲醬偏向稀一點,本身以為味道不夠濃,反之沙嗲香都幾濃郁,醬汁好夠!整體味道不錯,個人比較偏向喜歡雞肉,肉質滑溜,內裏更有肉汁!炭燒泰式豬頸肉繼炸蝦餅之後,呢度又有第二個菜式,我係必定再點!豬頸肉新鮮,燒出來已有炭燒的香氣。外皮燒得焦香,內裏仍然充滿肉汁,一點都不乾身。而且不沾醬汁已帶有些少蜜糖香,就咁食已經好好味!兩個人食到好飽都不用$400,性價比算係高!

滷水無骨豬手船河

豬手毫不吝嗇有超多舊,絕對夠食!

當然不少得泰式炸蝦餅,係我的自愛!

泰式海南雞配油飯

雞油香在口裏爆發,配以鮮嫩海南雞,入口十分滿足!

沙嗲串燒

炭燒泰式豬頸肉

兩個人食到好飽都不用$400,性價比算係高!