2021-02-15 56 views
每逢年尾,總會去維園年宵巿場迫吓!唔買花都行去睇吓靚花!係疫情之下尋找樂趣嘛!另外順道去埋金鶴拉麵食碗濃湯拉麵!食濃湯拉麵全因為鈎起條引,早排食咗碗所謂嘅濃湯麵,濃度同金鶴嘅濃湯簡直差天共地,食得唔夠滿足唔夠喉,所以走去金鶴補翻數.去過佐敦同天后店,今次嚟和富街分店,質素不變,濃湯味道質素一樣,無分別.一路飲濃湯,一路發出滿足之聲!感恩!點嘅雞肉濃湯拉麵,雞肉幼嫩得唔似雞肉,正!另外女友點咗個炸軟殼蟹香辣拉麵,佢話湯底唔覺辣,我就辣到跳舞,唉..... 相信我女友係件辣妹.... 我受罪了... ~~>_<~~平時去大排檔食飯都會點炸軟殼蟹,但係食過N咁多次,都唔夠眼前嘅炸軟殼蟹咁大只!而且唔係單單齋落炸醬攪到大大只!大只之餘外脆內軟!中意食蟹嘅人士大力推介!好多時食拉麵,份量總係不足,到喉唔到肺,放心,金鶴嘅拉麵份量足夠,拉麵彈牙,滿分.食拉麵習慣點餃子,餃子皮脆餡料足,日本風味足.滿腹就行去維園睇年花!
每逢年尾,總會去維園年宵巿場迫吓!

唔買花都行去睇吓靚花!係疫情之下尋找樂趣嘛!

另外順道去埋金鶴拉麵食碗濃湯拉麵!

一路飲濃湯,一路發出滿足之聲!感恩!

點嘅雞肉濃湯拉麵,雞肉幼嫩得唔似雞肉,正!

食拉麵習慣點餃子,餃子皮脆餡料足,日本風味足.

滿腹就行去維園睇年花!
  • 炸軟殼蟹香辣拉麵