2024-10-22 465 views
自從韓國出咗玫瑰炒年糕之後我已經唔再鍾意食傳統嘅韓式年糕啦🤭原來而家連老字號 #李家 都有得食~襯下午人流少啲即去慢慢嘆~有水、有開胃前菜~ 🌹《 韓式玫瑰炒年糕 💲188 》玫瑰醬即係加入咗蕃茄同忌廉中和泡菜醬嘅辣度,又令口味更creamy滑溜~麵條年糕外型似烏冬,但口感煙韌,放涼咗都唔會硬~除左年糕,仲有香腸、魚餅、蕃茄仔etc口感豐富~~ 🍗《 半半炸雞 (原味/甜辣) 💲178 》唔想自己配搭口味嘅可以嗌呢個~ 仲可以揀有骨/無骨-》無骨會帶辣~我揀咗無骨,食得方便啲。炸雞好香脆可口,肉滑有肉汁~甜辣仲好惹味添~ 🍹《 無酒精麗塔(西柚味)Non-alcohol Rita 💲78 》2人份量!西柚味梳打有大量碎冰,再倒插住一支無酒精啤酒,好味又爽,要戒酒嘅又過到酒癮🤭食辣辣哋嘅韓國野岩晒~ 唔好睇少呢個份量,2個人真係食唔晒!
自從韓國出咗玫瑰炒年糕之後
我已經唔再鍾意食傳統嘅韓式年糕啦🤭

原來而家連老字號 #李家 都有得食~
襯下午人流少啲即去慢慢嘆~

有水、有開胃前菜~

🌹《 韓式玫瑰炒年糕 💲188 》
玫瑰醬即係加入咗蕃茄同忌廉
中和泡菜醬嘅辣度,又令口味更creamy滑溜~

🍗《 半半炸雞 (原味/甜辣) 💲178 》

唔好睇少呢個份量,2個人真係食唔晒!
2024-10-20
$250 (Tea)