2023-04-10 20 views
熾工房其實已經係我wishlist上面好耐,只係長洲同西環都唔太就腳,今晚的起心肝黎到,驚為天人,恨我太遲先黎,絕對會一吃成主顧。滋味脆雞餐 ($66)比期望以上好食好多,弱弱一句其實覺得炸雞界黎講jolibee算好食,但呢度再高幾皮,新鮮炸起熱辣辣,香脆乾爽唔油膩。 戴住手套炸雞熱到辣手,重點係雞肉有輕輕調味,嫩滑有肉汁,唔靠醬汁其實都夠好味。值得一讚個薯條真心幾正,同出名嘅漢堡店比都有過之而無不及,食到薯仔質感同薯香,外脆內軟。 濃郁嘅黑松露醬同薯條好夾,但點炸雞就冇加分感覺,睇返menu個是拉差醬似牧羊少年配雞翼個款,下次揀是拉差醬應該開心啲。雖然加幾蚊可轉蘑菇飯,但薯條同飯都想試,決定單點個飯 ($28)。 欣賞所有野食熱度都好夠出哂煙咁,蘑菇飯醬汁直頭好似蘑菇湯咁濃,奶油味、香草同菇好香,大量菇片好足料。 因為個餐好大份飽肚,其實正常食量嘅男仔都好夠飽,同朋友一致決定下次揀薯條就夠哂。