今日黎左RBTea食下午茶,其實幾年前我都黎食過一次,當時感覺普普通通,唔太抵食,所以一直未有再次光顧,事隔幾年,今日行行下又諗唔到有咩好野食,於是上左黎試第二次,不過食物質素感覺係比第一次好既:)佢係台式既茶座,要自己用落單紙tick好想order既食物,再去櫃檯比錢落單既,講真我其實並唔喜歡咁樣既落單方式,又要排隊,又慢又麻煩,下下用落單紙仲好唔環保其實我見當時都唔係好忙,可能因為人手不足嗎?同朋友岩岩入到黎既時候係無人執枱,無人接應,完全係一入黎就自己搵位自己坐坐底左一陣,就叫人過黎執枱,但張枱抹完都仲係好痴笠笠,不過算啦,都係想搵個坐得耐少少既地方食個下午茶姐,拿拿聲叫左兩個小食炸魚柳配薯角好味道~魚柳並非常見既吉列魚柳,因為佢唔係用麵包糠炸,而係改用粉漿炸的,少少酥脆我幾鐘意喎!入面既魚柳一啲都唔乾,都幾軟身又juicy,薯角上面灑上香草碎,配上蕃茄醬同沙律醬,蕃茄醬就無咩特別,我反而比較鐘意個沙律醬,唔會好酸,仲帶有啲香草既香味,食完成碟都唔覺好膩珍珠奶茶班戟一共三層既pancake,淋上奶茶味既醬汁,仲有彈牙既珍珠,pancake帶點微溫,鬆軟得黎入面帶點濕潤感,雖則醬汁
今日黎左RBTea食下午茶,
其實幾年前我都黎食過一次,
當時感覺普普通通,唔太抵食,所以一直未有再次光顧,
不過食物質素感覺係比第一次好既:)

其實我見當時都唔係好忙,可能因為人手不足嗎?
同朋友岩岩入到黎既時候係無人執枱,無人接應,
完全係一入黎就自己搵位自己坐

坐底左一陣,就叫人過黎執枱,但張枱抹完都仲係好痴笠笠,
不過算啦,都係想搵個坐得耐少少既地方食個下午茶姐,
拿拿聲叫左兩個小食
炸魚柳配薯角

好味道~魚柳並非常見既吉列魚柳,因為佢唔係用麵包糠炸,
薯角上面灑上香草碎,配上蕃茄醬同沙律醬,蕃茄醬就無咩特別,
我反而比較鐘意個沙律醬,唔會好酸,仲帶有啲香草既香味,
食完成碟都唔覺好膩
珍珠奶茶班戟

pancake帶點微溫,鬆軟得黎入面帶點濕潤感,
雖則醬汁既奶茶味唔算話好濃,但對我黎講已經係剛剛好既程度,
不過真心建議快啲食,唔係個pancake會吸乾哂啲醬,非常影響口感同賣相……
店內環境其實都算幾靚,好多小擺設都幾可愛,
雖然唔係話唔好食,但仍然覺得cp值唔算高,
依個價錢可以食到更滿足既美食
2018-07-07
$52 (Tea)