2022-08-21
今次推介的點心套餐,是位於尖沙咀凱悅酒店的海悅軒。這是我N次來這間食肆了,之前食晚飯,今次第一次是他們的點心。食物質素非常高,服務亦非常之好。當日好多人,被安排到坐廂房,份外舒適和安靜。有Visa Signature 或 American Express Platinum 可以有額外八五折,把握優惠!當日我們四人是了很多不同款式的點心和粥粉麵飯。雖然已經過了一個月,但仍然很深刻,最深刻係樣樣都咁好食!首先叫咗一份話梅青瓜,酸酸美味好開胃,一路食一路繼續睇點什麼美食😘這個半肥瘦蜜汁叉燒是必食推介,我們encore 咗幾次,已經值回票價!九宮格由上至下、左至右:1)老火例湯 - 足料,冇得頂👍🏻2)安蝦鹹水角、孜然羊肉春卷 - 皮脆餡靚3)蟲草花鮮蝦時蔬餃 - 皮薄餡靚4)飛魚子燒賣 - 啖啖肉,無我不喜歡的肥膏5)蘋果叉燒酥 - 很特別,蘋果批的酥皮配叉燒6)香煎素腐卷 - 這個脆卜卜,和其他點心比較不是太突出7)白灼時菜 - 食得煎炸野多要食番啲菜8)蜜汁叉燒包 - 包包鬆軟,叉燒半肥瘦啱啱好9)上湯竹鮮卷 - 中上水準繼續食:1)榆耳香芹箘皇餃 - 鍾意食芹菜嘅朋友值得一試2)子薑牛
九宮格由上至下、左至右:
1)老火例湯 - 足料,冇得頂👍🏻
6)上湯竹鮮卷 - 唔小心叫多咗一份,不過都食晒
7)筍尖蝦餃皇 - 啲筍好爽口,蝦肉又大又爽
8)圓玉桂花凍糕 - 甜度適中,最愛桂花香
9)陳皮紅豆沙 - 陳皮好香好正,起晒沙👍🏻
每人為到$360加埋茶錢、加一、再有八五折。雖然聽落中午食點心成幾舊水好似好貴,但完全交到貨的:高質素的食物、優質的服務、優雅的環境。 節日、生日慶祝可以考慮來體驗一下。