平時係觀塘返開工既巴絲,應該都會留意到最近新開左間日日都大排長龍既冰室,而心郁郁想試但又未行動既朋友,就等我黎話比大家知呢間冰室到底值唔值得排啦!同一般冰室無異,佢都會照顧埋打公仔買早餐既需要,自設麵包外賣Counter,新鮮既波羅包,出面一買就得,夠曬方便。由於今次係試食lunch既關係,對麵包既質素就稍不評論!入正題,講野食同價錢!平時有既冰室特式,常餐、特餐等一概俱全,價錢亦十分合理!小弟對焗飯同芝士其實情有獨鐘,所以就算等20分鐘,我依然會mark實芝士牛利焗飯!焗飯賣相同一般無異,但食落口就有與別不同既分別!平常食既芝士焗飯一係就芝士唔夠濃,一係就濃到膩,食完有種滯既感覺,相反,呢間既芝士焗飯既汁就調得岩岩好,夠濃郁,又唔會好膩!而個飯就係充滿蛋香既炒飯底,唔會好似有d餐廳咁,就咁用白飯or蛋撈白飯黎濫於沖數!我對佢既焗飯,會比4粒半星!而飲品方面,我就選左佢既朱古力特飲,賣相都其特別,不過一睇就知卡路里絕對唔低,而味道亦無話好特別既驚喜,所以建議on diet既朋友都係唔好叫喇!點解?因為要留返個肚享受佢個重點:甜品甜品首選係芒果千層蛋糕!至於味道係點,我就保留少少神秘感,

甜品首選係芒果千層蛋糕!至於味道係點,我就保留少少神秘感,等大家去試!總之,三個字:值得試!