2021-07-16
之前記得睇post話小丸子限定餐廳到七月尾,所以今日黎試返上次覺得好吸引既爺爺秘制醬茶鴨😍想有啲湯水就又嗌咗之前食過既小丸子餃餃震,甜品友藏雪糕紅豆冰😋未估到最先上竟然係紅豆冰,我???問哥哥仔,話你又沒講要後上,我以為你要先上,我⋯⋯你又冇問我?冇可能沒食飯先食紅豆冰㗎⋯⋯雖然覺得有啲唔開心?不過都留低個紅豆冰影相先,跟住由佢融⋯⋯小丸子餃餃震睇新menu個圖我以為同之前唔一樣,不過食到都係一樣😂蝦仁豬肉餃兩只,韭菜豬肉餃兩只,芹菜雲耳豬肉餃兩只,不過今次就擺盤比上次靚少少冇咁求其🤣餃子都好味,湯都有少少胡椒味,不過量就真係唔算好多啦~鐺鐺鐺爺爺秘制醬茶鴨終於黎啦!我睇個menu圖以為周圍白色嘢係餅,原來係炸蝦片🤣份量半只,睇落好多,我以為自己食唔晒不過最尾都食晒,淨返骨同啲比較肥既皮🙈覺得好過上次既蒜香骨,至少今次啲鴨肉全部都可以咬落😂皮肉都有茶香同熏烤香,皮肥啲,肉都唔dry,不過食多就會覺得有啲啲咸🤏友藏紅豆冰就可能中間冰落得多?個雪糕都keep到我食完正餐😂都好食既,紅豆同雪糕量都唔少亦都唔甜😋不過因為冰融咗雪糕個奶香就被沖淡咗啲😂爺爺秘制醬茶鴨 7.0/9小丸子餃餃震 6.
爺爺秘制醬茶鴨 7.0/9
小丸子餃餃震 6.5/9
友藏雪糕紅豆冰 7.0/9
OVERALL 6.5/9
之後隔離台有新客,點單既女仔就有問佢哋紅豆沙係一起定叫先上,我上次黎果時嗌咗個紅豆餅都有被問過,唔知今次個紅豆冰點就問都冇問就“被以為”要先上😒
走時又問過店員,小丸子限定餐廳會延長到八月尾😌咁就可以唔洗趕住過一陣再黎試藤椒魚啦~