2015-02-06 325 views
食咗餐好差嘅吉列晚餐,為了安撫下自己,想食個甜品,又知道麥記新出咗「抹茶新地」,都未試過!去到門口有個小食部只賣新地沙冰!我前面有個男士都係買新地,佢杯新地正常,點知到我時唔知新雪榚機發生乜事,出雪榚斷下斷下,唔似平時出到一條完整嘅雪榚!我都見到小食部阿姐好努力唧,最後勉強完成,再灑埋花生碎!只係自己睇到中間斷晒阿姐比我時,我影相做食評!連阿姐自己都話:咁醜樣仲影相?我都笑笑口話要影相寫食評!一路行一路食,雪榚幾滑,抹茶味本來無祈望,反而有驚喜,幾濃香!(以$8來講好好味)不過偏甜了!如果無咁甜有啲甘味就仲正了!中央夾雜脆香花生碎!又滑又脆!口感豐富!唔錯!點解今晚食物都唔順利?點解揀中我?
抹茶新地(走朱古力醬)

點解今晚食物都唔順利?點解揀中我?
2015-02-05
Waiting Time
5 Minutes (TakeAway)
$8 (Last Night Supper)