2021-01-20
話說食左幾日健康野 尋晚真係忍唔住要食d邪惡野 論邪惡 burger可以話係頭幾位 今次黎到位於中環士丹利街既Burger Joys 已經黎過幾次嫁喇 皆因佢既Burger係中環黎講真係數一數二!環境唔錯由於6點後冇堂食 冇辦法啦 唯有買走食漢堡麵包外脆內鬆軟 以8分瘦2分肥既美國牛肩胛肉做成既牛肉餅充滿肉汁 而且牛有牛味! 半溶既芝士香味濃郁 味道好出! 裡面既蔬菜同pickles新鮮味美醬汁美味得閒份量又適中 唔會因為醬汁過少而食落又乾又唔過癮 亦唔會因為太多醬汁而食得狼狽或者喧賓奪主一口咬落去個burger度真係好滿足 味道冇得挑剔!賣相唔錯 餡料既層次分明 本和味龍咁大食 區區一個burger又點滿足到我 但為左減低罪惡感 只好配多兩份house salad同加一份patty chicken 原本都對個沙律期望不大嫁喇(話晒人地主要賣burger) 主要都係想充飢同維持生命 點知原來個沙律都咁高質 真心有驚喜既!一打開個盒已經聞到陣陣雞香味D蔬菜好新鮮 蕃茄鮮甜 青瓜爽脆 蔬菜爽甜 雞扒亦烤得好香 配埋佢個意式香草醋醬真係世界級好食 同埋我想講食完burger之後啪返個沙律真係
漢堡麵包外脆內鬆軟
半溶既芝士香味濃郁 味道好出!
裡面既蔬菜同pickles新鮮味美
一口咬落去個burger度真係好滿足 味道冇得挑剔!
House salad
Chicken house salad
一打開個盒已經聞到陣陣雞香味
同埋我想講食完burger之後啪返個沙律真係中和晒d油膩感呀!
價錢就屬中價 不過呢個質素黎講真係物超所值!