2021-09-09
在尖沙咀東好時中心係美食嘅寶藏,雖然商場已經太舊式亦不是集中地,除了食沙嗲之外,仲有另一間相當有地道氣氛嘅居酒屋🏮.為了找尋「酒盜芝士」,結果嚟到呢一度,係香港🇭🇰食嘅第二次。有和式席地而坐,疫情前更有載歌載舞,氣氛高漲。裝修環境唔算係絕佳,但有嘅係歲月嘅味道,仍不乏追隨者繼續光顧😌———————————————————————————🥢池魚刺身🐟💬賣相絕對吸引,嘆住酒🥃品嘗新鮮嘅刺身,揭開序幕😌.🥢雜錦刺身丼🍱💬仲擔心有三文魚🍣,提問吓店員說已經無再入三文魚,不需要擔心,「太好了!😅」赤海蝦🦐、劍魚腩、帶子、吞拿魚腩,都超級新鮮,加埋三文魚籽伴壽司飯,已經滿足😌.🥢酒盜芝士🧀💬在香港🇭🇰除了 mokumokuyakitontst 之外,找到呢一度有得食,感覺一樣興奮😆,芝士軟綿綿,酒盜味道比較濃烈,但喜歡的一定會口不停,佐酒小食必點,期待找到第三間😌.🥢吉列豚肉露筍卷🎋💬露筍超大碌,平時多數串燒,呢款加上吉列,更香脆更香口☺️.🥢明太子牛舌🐮👅💬牛舌去到邊都係必叫食物,加入明太子,更加好味,而且唔會韌,燒物重點指定動作☺️.🥢牛肉山椒燒🐮💬鐵板上嘅牛肉嫩肉多汁,加上山椒嘅辛辣夠特別,果然
———————————————————————————
🥢池魚刺身🐟
💬賣相絕對吸引,嘆住酒🥃品嘗新鮮嘅刺身,揭開序幕😌
🥢雜錦刺身丼🍱
🥢酒盜芝士🧀
🥢吉列豚肉露筍卷🎋
💬露筍超大碌,平時多數串燒,呢款加上吉列,更香脆更香口☺️
🥢明太子牛舌🐮👅
🥢牛肉山椒燒🐮
💬鐵板上嘅牛肉嫩肉多汁,加上山椒嘅辛辣夠特別,果然無叫錯噃☺️
🥢山芋蓉伴吞拿魚🐟
💬臨走開點多款佐酒小食,山芋磨成蓉,再伴吞拿魚粒一齊食,加少少山葵,味道過癮😌