2023-05-17
早幾日同朋友去 @yakinikuone 共進午餐主打速食嘅日式燒肉店,全程用QR code 落單,啱曬我哩類唔鍾意面對面同店員溝通嘅毒毒😛因為有選擇困難症,所以order 咗好多嘢,真心有水準😍😍 🍖重點推介:🥩澳洲M5和牛內裙邊 食嘅時候無點醬汁,肉味超濃郁😋🍖🐮👅厚切牛舌芯配鹽蔥好耐無食過咁好味嘅牛舌🥹鮮甜多汁、爽口彈牙嘅感覺令我更加想為咗牛舌再去多次🤣🤣🍖以上兩款好食指數:😋😋😋😋😋—————————另外仲點咗order 咗4款串燒蘭國五花腩大蔥串、名古屋產錦爽雞肉丸配日本之卵比較特別嘅係以下兩款:鹿兒島和牛壽喜燒 - 有蕃茄仔加持就咩都好食🤩🤣香蔥豚肉腩卷 - 用一塊肉包埋一紮蔥,但食落口感好特別,蔥汁&肉味浸味好夾—————————之後覺得未飽,再追加咗幾款😛安格斯西冷薄燒set & 豚鳥三點set特別推介一人毒食可以嗌set, 大份抵食之餘又夠速戰速決巨人黑安格斯肉眼扒 - 又係好大份,啖啖肉鮮甜可口飲品額外收費,換網要$3🇯🇵Yakiniku One 地址:九龍灣Megabox 2樓25號舖🚗揸車人士注意:凡於Megabox 消費 $100, 即可免費泊車6小時😍
因為有選擇困難症,所以order 咗好多嘢,真心有水準😍😍
重點推介:
🥩澳洲M5和牛內裙邊
食嘅時候無點醬汁,肉味超濃郁😋
🐮👅厚切牛舌芯配鹽蔥
以上兩款好食指數:😋😋😋😋😋
—————————
另外仲點咗order 咗4款串燒
蘭國五花腩大蔥串、名古屋產錦爽雞肉丸配日本之卵
比較特別嘅係以下兩款:
鹿兒島和牛壽喜燒 - 有蕃茄仔加持就咩都好食🤩🤣
—————————
之後覺得未飽,再追加咗幾款😛
安格斯西冷薄燒set & 豚鳥三點set
特別推介一人毒食可以嗌set, 大份抵食之餘又夠速戰速決
巨人黑安格斯肉眼扒 - 又係好大份,啖啖肉鮮甜可口
飲品額外收費,換網要$3
🇯🇵Yakiniku One