2021-06-29
無意中見到有人post軟殼蟹菠蘿包嘅相,見到個樣幾吸引,好想食🙈所以特登嚟呢度試吓一入去就覺得環境好乾淨,唔似一般冰室好殘好舊,啲位都坐得舒服。工作人員應都好好禮貌. 我哋係晚市嚟到,好可惜夜得滯,菠蘿包賣晒😭所以變咗軟殼蟹多士軟殼蟹多士好足料,入邊有菜有蕃茄有蟹有芝士,多士烘得好脆身,咬落仲卜卜聲. 軟殼蟹真係有一整隻,咬落仲好Juicy. 口入面蟹汁滿滿,係唔錯霸王雞飯唔好睇個雞好似好多辣椒咁,其實佢一啲都唔辣,雞嘅份量重好多,有一隻雞髀同埋半邊雞胸。雖然唔算好有雞味,但雞肉一啲都唔鞋,火候控制得幾好。。仲有三條菜喺底。有菜有肉真係幾抵食. 豉油汁仲可以撈晒成碗飯添士多啤梨金沙骨嗰醬好特別,係未食過嘅味。有啲似糖醋排骨嗰種令人開胃嘅醬,我麻麻地,但男朋友好鐘意,一碗有成六七舊,佢自己食哂其實我最鍾意嘅係呢兩杯飲品,一杯係奶茶紅豆冰,一杯係經典紅豆冰。 紅豆同奶嘅比例真係啱啱好,每一口都會飲到紅豆,而且經典紅豆冰仲有少少椰香味,好甲個湯飲完唔口渴,有豬骨有紅蘿蔔,唔似出邊啲茶餐廳落重味精
霸王雞飯
士多啤梨金沙骨
個湯飲完唔口渴,有豬骨有紅蘿蔔,唔似出邊啲茶餐廳落重味精