2023-10-16
秋天為大家帶來食慾,放咗工只想食個暖胃晚餐旺角有間樓上四川菜,一直都好人氣,今次再上嚟開大餐每次上嚟都有新驚喜,今次新推出嘅荔枝蝦球外型整到同荔樣一模一樣,掛喺盆栽上,底下有乾冰冒起,未食已經覺得好味浸吓荔枝汁再食,外脆內嫩,蝦肉香口唔會好實嚟親呢度,大胃冇辦法唔嗌酸菜魚,因為真係好大盆魚肉又多又滑,酸菜入味仲有好闊好大片嘅薯粉,仲好彈牙𠻹打卡少不免探吓孔明さん,胃民竟然叫錯佢做屈原,siu4,講緊嘅係草船借箭裝住嘅炸饅頭,定價低顏值高,乾冰霧起更添神氣,點煉奶食甜脆內綿水晶肉都係新推出嘅菜式,豬肉凍又真係做到晶瑩通透,質感又彈又挺唔會腍到爛,點薑醋食很可以食四川嘢,只要menu有列明,大胃必定點黑糖糍粑,嗰種甜甜煙韌嘅感覺,黑糖融化撈勻佢嚟食,太享受了呢間就連前菜都好有誠意,海苔炒花生食開停唔到口,中華沙律酸酸甜甜好開胃,食咗幾啖就好快上菜唔使等
旺角有間樓上四川菜,一直都好人氣,今次再上嚟開大餐
每次上嚟都有新驚喜,今次新推出嘅荔枝蝦球
浸吓荔枝汁再食,外脆內嫩,蝦肉香口唔會好實
嚟親呢度,大胃冇辦法唔嗌酸菜魚,因為真係好大盆
魚肉又多又滑,酸菜入味
仲有好闊好大片嘅薯粉,仲好彈牙𠻹