2011-05-09 91 views
其實我本身住屯門,食店好近我屋企,所以都唔係第一次黎食,不過見它的食物不錯,但就一直在openrice 寂寂無名,反而有打手的食店,唔好食都因為openrice 而出名,我以前都係齋睇食評而唔寫,今次特登開個account幫它寫番個食評先.....昨晚媽咪節,我同家姐約左爸媽去龍門客棧,雖然果晚都多人,但都總算坐得舒服既。我地叫左個母親節3人餐再加一個砂鍋雲吞雞,因為後者不在套餐入面,所以要另外叫,加埋就夠4個人食了。先講個餐....我地order 左乾炒豬扒麵(賣飛佛^^),其實好多人都會叫上海粗炒,但我偏偏鍾意幼d既麵同甜甜地既味道。yummi~~媽咪叫左個秘製炒飯,d料都好足,又有冬菇,蝦仁同菜粒,簡簡單單但炒得好香^^跟住當然唔少得我地泥黎度既目的----小籠包。個餐岩岩有8隻,每人兩隻唔洗爭。呵呵呵~~~~小籠飽皮簿多汁,再加埋黑醋,無得頂。唔係講笑,好食過好多名店,尤其係我睇完食評,特登搭車出去食果D。我記得就算散叫都係$18/5隻,無食過就一定要叫番籠試吓啦。另外叫既砂鍋雲吞雞好巨型!!!! D 伙計話有4份之一隻雞! 仲有8隻雲吞同D 黃芽白。我地仲"了"到D 金華火腿

先講個餐....
跟住當然唔少得我地泥黎度既目的----小籠包。
個餐岩岩有8隻,每人兩隻唔洗爭。呵呵呵~~~~

小籠飽皮簿多汁,再加埋黑醋,無得頂。

我地仲"了"到D 金華火腿,唔怪得淡湯咁甜啦~~
媽咪都話D 食物算係好有誠意,她都食得好開心,最重要係她不想我們破費,所以泥黎度係好正確既選擇 YEAH~~~

P.S. 唔好意思,今次係即興寫食評,唔記得影相,下次再去先影比大家睇。
2011-05-08
Celebration