2018-04-25 736 views
今日黎到L Square 16/F 這間好特別的甜品餐廳。 空間好闊又舒適,令客人可以完全放鬆的地方首先送上冰涼酸甜新鮮的士多啤梨汁,好多汁開胃又有粒粒士多啤梨肉,用test-tube送上,好特別呀!我們2個女仔黎食,選擇了即場由師傅主理的Improvisation1. 選擇低色,有白、灰及黑的膠面,我朋友選了白色2. 師傅以佢的藝術天份去創作出一幅幅美麗的圖畫,好用心又好特別!原來係佢地自己想出來的、原創的,每一次都有唔同的作品,好厲害!這個畫作食材好豐富,有:不同味道醬汁(紅莓、朱古力、芒果、芋頭)、柑桔QQ啫喱(彈牙甜甜酸酸的口感)、朱古力薄脆片、綠茶QQ糕點、金色脆脆餅、紅桑子等等!師傅會好細心咁問客人有否食物敏感及唔食的東西,服務員及師傅都好有禮貌又好服務又細心講解還有乾冰製作雪葩,好味道之餘,又有視覺效果(好多煙又像炒野),同師傅又有互動(好攪笑又好人),好開心!雪葩味道有2種:黑炭朱古力及蜜桃味,製成品像火山,我們較喜歡黑炭朱古力還有知道了是我朋友生日,連蠟燭也準備好,好完美另外,飲品方面,我們選擇了Rose latte (拉花有心思)及signature fruit t
今日黎到L Square 16/F 這間好特別的甜品餐廳。

空間好闊又舒適,令客人可以完全放鬆的地方

前菜

1. 選擇低色,有白、灰及黑的膠面,我朋友選了白色

雪葩

還有知道了是我朋友生日,連蠟燭也準備好,好完美

另外,飲品方面,我們選擇了Rose latte (拉花有心思)及signature fruit tea(士多啤梨、乾花及保利茶,好夾的味道,又消膩又香甜,還有蜜糖可自行控制甜度)
Signature    Fruit  tea

好滿足好輕鬆的下午茶,適合知己朋友情侶來品嚐

2018-04-25
$200 (Tea)
前菜
雪葩