2015-04-17
話說上星期四晚同屋企人慶祝生日。。而且屋企人個個都好愛食日本菜。。咁就問下d.朋友有無好介紹。。最後揀咗呢間【八吉】。朋友事先話我知佢地每日都有d唔同既海鮮由日本直送。。所以提早訂定少少魚生會比較好。但都要睇season.咁我就一個星期前就訂定位先😎果日我地叫咗海葡萄。冰葉做starter. 食完starter 之後當然就係魚生啦!好彩我朋友同我講過每日都有唔同既海產。。所以事先幾日前訂咗天然帆立貝和生蠔。。生蠔雖然細隻。但係口感很爽。。好有海水味。 天然帆立貝比起普通帶子鮮甜……口感超好😋……再者連佢既肝(so creamy )同邊都調咗味。。無得頂!原來可以咁樣食架😲根住就叫咗呢條金線鯛肉身偏淋。。但係好鮮甜魚骨之後拎咗去煲味噌湯。一魚兩食 食完生野到熟野啦~牛舌。。燒得剛剛好。不乾而且好juicy! 旁邊仲有個辣味噌伴碟。。岩哂鍾意食辣既我呢個軟殼蟹係我屋企人叫既。。雖然我唔太鍾意食炸野(因為大多食完都會成口油咁!)但呢度出奇地無。。而且旁邊仲有少少沙律菜。。岩哂我食完炸野食返d菜中和返😂😂最後仲有叫咗個和牛sukiyaki..和牛入囗即溶。。配埋生蛋不得了😍同埋墨魚汁炒
果日我地叫咗海葡萄。冰葉做starter.
無得頂!原來可以咁樣食架😲
肉身偏淋。。但係好鮮甜
魚骨之後拎咗去煲味噌湯
。一魚兩食
食完生野到熟野啦~
最後仲有叫咗個和牛sukiyaki..
和牛入囗即溶。。配埋生蛋不得了😍
同埋墨魚汁炒麵……
但唔記得影相
成晚既食物,服務既質素都好好。。屋企人都好鍾意。。但係。。最後發現原來我地成晚都無食過壽司😥😥
所以我地一定會再去 👣👣👣