2008-11-08 11 views
為左慶祝一周年 , 揀左黎食La Bons Cafe , 睇過網上食評知道佢應該唔錯 就早2日打黎book位 !! 是日去完ocean park 就黎灣仔食晚飯 , 唔易搵 , 因為唔識路 好彩 無遲到 , 7點去到 , 店內既食客唔算多 , 一坐底就會點小蠟燭 , 感覺即時浪漫左好多 , 可惜既係同隔離檯超接近...叫左2個set , 一個係肉眼扒 & 一個意大利飯 , 佢地既名真係好長 長到我唔記得叫咩了..湯 & 餐包好快就上檯 , 個湯ok的 , 個包好熱架 , 外邊脆脆的 , 入邊又軟軟的 , 好味而我地既set亦都係一同上檯 , 肉眼扒個汁係唔知咩蜜桃紅酒燒汁 , 甜甜的 好好味 , 伴碟既青瓜都好好味 , 食完d熱氣薯條 , 食返條平衡返而個茄汁意大利飯 , 都好好味 但我嫌佢甜左少少 , 可能係佢d粟米太甜吧 ? 食到咁上下 就緊係要點我期待已久既心太軟啦 叫完要等15分鐘度 , 因為佢係即焗的呀~~等既時候真係好期待佢上檯既一刻呀 woooo 當侍應放低佢個時 , 真係流哂口水呢 haha~~wooo 一切開佢 d朱力湧哂出黎 , 正呀!! 佢夠哂熱 , 個底又夠

食到咁上下 就緊係要點我期待已久既心太軟啦
woooo 當侍應放低佢個時 , 真係流哂口水呢 haha~~wooo 一切開佢 d朱力湧哂出黎 , 正呀!! 佢夠哂熱 , 個底又夠脆 , 連唔鐘意食甜野既baby都食左半個 haha~~雖然唔係好夠喉 , 但小食多滋味麻!!!呵 , 食呢個心太軟 , 成個人都覺得好幸福呀
呢度既心太軟真係好好味 , 差不多檯檯都會叫一個黎食 亦都有人係入黎只食心太軟呢~~

真係不枉此行呢 , 食到d咁正既野都係$180
baby話可以再黎呢度返食呀 , 不過當然唔可以成日食啦 , 因為食得多 會變肥肥架

期待已久既心太軟
,,,好味道