星期五晚Happy Friday食餐好😆上環呢間西餐廳專門食生蠔,又有紅白酒飲,係朋友介紹之下去咗呢間食晚餐😎餐廳環境坐得好舒服,門口亦都有露天位,夜晚涼涼地嘅話可以坐喺出邊chill一chill😎🔸意大利白酒配生蠔呢到最大既賣點係揀支酒再加$50就可以要一打生蠔🦪😍不過今日同行朋友唔食生蠔,所以我揀左另一款中碼美國生蠔$50蚊半打,都好夠食。生蠔即叫即開,肉質爽甜,有海水味,好正😍支酒都好易入口,有酒飲又有生蠔,呢個配搭好抵😝🔸芝士黑松露焗大蘑菇🍄大蘑菇夠厚身,咬落好Juicy,配搭芝士同黑松露簡直係唔會輸既配搭☺️🔸牛油蒜蓉焗虎蝦🦐虎蝦調味唔錯,焗到好香,蝦肉爽口😋🔸黑松露雜菌意大利飯呢個Risotto 好creamy,味道濃郁,意大利飯有咬口,而且好多菇菇,好食😋
星期五晚Happy Friday食餐好😆

🔸意大利白酒配生蠔

🔸芝士黑松露焗大蘑菇🍄

🔸牛油蒜蓉焗虎蝦🦐
虎蝦調味唔錯,焗到好香,蝦肉爽口😋

🔸黑松露雜菌意大利飯

• 生蠔