2018-02-11 462 views
亞女想食芝士pizza,諗住去薩莉亞食,點知去到發現裝修緊,冇得食,亞女就開始發癲,醒起V City有間Pizza Express,反正未試過,拿拿臨走過去先。咩都唔理,見有兒童餐,仲有得揀pizza,即刻叫左先。竟然先上甜品,揀左焗麵包球,因應兒童餐配搭朱古力榛子醬,就係Nutella 嘅味道,麵包球亦灑上糖霜,變成一份超甜嘅頭盤,略嫌唔夠熱,如果唔係更加香,大小姐一個人啪晒成碟,我都唔敢插手。Main 揀左瑪嘉麗塔皇后薄餅,焗製時間掌握得好好,芝士份量好多、焗完果個香氣真係不得了,搭配茄汁好開胃,餅底薄脆。兒童餐本身有一杯果汁,但ending又有一杯迷你cappuccino (無咖啡),其實就係熱朱古力,搭件餅,女話件餅唔好食,我食左,似club橙味朱古力餅嘅味道,其實配搭幾好,唔會太滯。然後就到午餐,其實我都唔知自己揀左啲咩,因為首先點左兩份餐,然後有兩個店員分別話我知某啲菜式售罄,搞到我都亂晒,總之放低我就食啦頭盤類先有焗麵包球,今次係配蒜蓉牛油,講真就食唔到蒜味,但兜牛油超香,成粒麵包球塞落去點,再一啖放晒落口,牛油香同麵包香混和,係欲罷不能嘅味道。再來有青菜沙律,有羅馬生菜

咩都唔理,見有兒童餐,仲有得揀pizza,即刻叫左先。
焗麵包球配榛子朱古力醬

瑪嘉麗塔皇后薄餅

迷你卡布奇諾
焗麵包球配蒜蓉牛油
青菜沙律

布斯卡達麵包

再來有青菜沙律,有羅馬生菜、火箭菜同車厘茄配凱撒醬,好多火箭菜正,但醬太少唔夠撈。

仲有布斯卡達麵包,呢個就唔太好,個包又硬咬唔開,一咬就跌晒啲料,跟本就係包同料分開食。
皇后薄餅
焗蘑菇
卡邦尼忌廉意粉
主菜就叫左一份皇后薄餅,一份卡邦尼忌廉意粉,加多個side dish焗蘑菇,薄餅我冇食,有人話好多料、啖啖肉,茄汁又多又開胃,唔會乾爭爭,睇黎評價唔錯。

卡邦尼意粉,我冇估到佢有煙肉,搞到我又要撩返晒出黎,汁好香濃,份量又多,其實係好食,只係有煙肉扣左佢分。

焗蘑菇好一般,同埋好快就凍晒,好快就出水,建議上枱即食。
英國早餐茶

自己點左英式茶,第一次飲呢個牌子,好夠茶味,比twinings 好飲,唔知邊度有得買呢?

食完已經5點幾,店面開始熄燈,於各枱面放上蠟燭迎接晚市,感覺浪漫💕
焗麵包球配榛子朱古力醬
瑪嘉麗塔皇后薄餅