2019-09-29
下午茶時間兩個人叫左兩樣嘢來share😋 首先經典小鬆餅其實就系mini pancake可以一口一個 一份大概有8個到(?)🧐 面頭灑上糖霜同有兩pat牛油 好邪惡😈 但其實味就吾特別 一般pancake味 第一啖入口有小小的香蕉油味添😯 都算鬆軟既但😂 另外的草莓抹茶牛奶就有d失望🤢 expect佢士多啤梨系有真的士多啤梨蓉或者最基本都比jam我呀🤔 點知系正常matcha latte個底有啲士多啤梨糖漿🤷🏻♀ 好彩的系佢用的糖漿冇好大陣人工味 亦吾會話太甜😌 matcha latte抺茶味吾濃吾香 但個奶底就幾滑 好順口🤭 所以吾系難飲既 但我覺得基本的裝飾點綴都要有呀身為cafe😖 雖然佢叫有小小漸層🙈其實間野個裝飾吾差 以白色為主調 好清新 但我一至五4:00去都坐滿 所以如果目的系打卡的就可能要佢一開門就去啦😉