2011-11-17 38 views
為了「志在必得」某日的Window Seat, 所以四個多月前已訂位,電話訂座後就收到email確認,清楚列明地點,dress code。四個月後,用餐;兩日前收到reconfirm 電話,亦pre order 了一些service ,店方態度十分友善,讚!最喜歡並不是Parma Ham, 而是最重口味的SAN DANIELE HAM'正' 係比份量, 味道方面....個人都係喜歡黑松露多D好多人讚呢度o既意大利粗通心麵, 我就覺得不過不失Tosca 的招牌甜品- Tiramisu 未獲太多好評,所以就無order,但估唔到店方得悉席間有人生日,竟然有complimentary,真正的驚喜!味道方便未至於差,但就真係食唔到酒味,對於酒味不太著重的可以一試。最後加埋Petit four,兩人食真係超飽呢~~Tosca氣氛頗causal,沒有一般酒店餐廳的formal,各員工都親切有禮,環境就更不用多說,所以用餐心情十分良好,但就略嫌Staff 細心得滯,收碟快左dd....有少少annoying,總括而言,雖然食物質素不算十分出眾,但都會希望下次可以日間時分再來試埋Lunch的。
Mozzarella cheese with Sundry Tomato
由淡到濃味的Ham Selections
白松露,烤牛仔肉配意式豬油及蘑菇醬
'正' 係比份量, 味道方面....個人都係喜歡黑松露多D
意大利粗通心麵配小龍蝦, 黃豆, 脆麵包及銀魚柳汁
好多人讚呢度o既意大利粗通心麵, 我就覺得不過不失
西西里甜卷配無花果湯,焦糖及鳥結糖雪糕
Tosca Tiramisu

最後加埋Petit four,兩人食真係超飽呢~~

$900 (Dinner)
Celebration
Birthday