2021-01-17
今日我哋去咗位於置樂花園附近嘅一間波記甜品店食甜品,好耐之前已經嚟過一次,但知道原來已經轉咗手,轉手之後甜品更加出色咗好多,所以要嚟再試下果然同之前嘅好唔同,除咗裝修以Lego風格為主之外,佢嘅食物質素亦都大有改善,特別係窩夫系列,我哋叫咗個芒果窩夫$58竟然有四塊熱辣辣嘅窩夫,仲有原隻芒果,同埋芒果雪糕、朱古力醬同埋糖霜,真係好足料!窩夫除咗芒果味之外仲有士多啤梨、鮮雜果、香蕉脆脆、抹茶同埋雪糕窩夫🧇然後食甜品一定要試嘅心太軟$65 ,一樣咁出色,一切開流心瀉出嚟,而且食得出朱古力味亦都好濃,仲有一支固力果朱古力棒同埋一球雪糕最後我哋仲叫咗一個焦糖燉蛋$65,燉蛋上面用火槍燒燶焦糖,令到表皮好香脆,蛋質好滑,而且好有蛋香味,而伴碟嘅雪糕仲有好多味道可以揀,因為我哋好鍾意食曲奇,所以有2份都簡左曲奇,真係冇揀錯冬天食呢一類嘅甜品又唔會覺得好凍,但又可以為生活加一點甜,呢間良心小店真係要支持多啲