2016-06-20 201 views
星期日去邊都咁多人,所以睇戲係最好嘅娛樂,睇完戲梗係要醫肚,尖沙咀最多食肆非厚福街莫屬芒果雪葩 - 呢款沙冰係店家welcome甜點,一坐低就已經有得食,芒果味雖然唔太濃,但係感覺好清新,為今晚非常熱嘅天氣降一降溫火雞沙律 - 火雞一向俾人感覺係有少少'鞋',不過呢個可以唔駛擔心,因為竟然非常滑,唔韌,重好香煙薰味,而且佢個沙律唔係用醋,而係改用金巴利汁,者係專用嚟沾火雞食嘅汁,酸酸甜甜,好開胃磨菇忌廉湯 - 有粒粒磨菇碎,呢啲磨菇湯係最好味,香磨菇味之外,重有啲咬感安格斯牛柳粒 - 好淋,一啲都唔韌,重好香牛肉味舢舨炒飯 - 其實咩原因會咁叫呢,先唔好理,佢個炒飯好香薑味,而且隻蝦好大隻,而且好爽口咖哩海鮮配南亞薄餅 - 個海鮮唔太濃椰汁味,我鍾意,另外個薄餅好鬆,唔會好油膩
芒果雪葩
火雞沙律
磨菇忌廉湯
安格斯牛柳粒
安格斯牛柳粒 - 好淋,一啲都唔韌,重好香牛肉味
舢舨炒飯
咖喱海鮮配南亞薄餅
2016-06-12
$100 (Dinner)
火雞沙律
磨菇忌廉湯