2011-01-09 44 views
今天下午約左朋友去花墟,出發前嚟左呢間茶餐廳醫肚先,朋友話呢度食牛腩出名,估唔到2點幾有人要係門口排隊啦,不過等左一陣就有位啦,我地四個人坐卡位,有兩個朋友未到,但不停都有人問我地有冇人坐,真的很旺場喎,我地研究緊食咩,都幾多選擇呀.本來朋友都好想試下d牛腩,但見隔離枱的牛腩好似麻麻地吸引同埋份量好少,所以佢放棄左食牛啦.佢叫左一個常餐,有火腿炒蛋牛油方包跟沙嗲牛肉通粉,一般啦,另一個叫左魚蛋河,都係一般啦,我及另一個朋友本來想叫牛三寶加油菜一齊食的,點知牛腩竟然賣晒,之後又冇得用第二樣代替,於是我地就叫左雙拼,牛肚加牛根,另外叫左個芥蘭一齊食呀,嘩,個碟牛雙拼都好大碟喎,個底好多蘿白,仲好大件架,蘿白唔算太甜但係都好味,好淋唔會係硬身的,吸晒d湯都好味,牛肚好淋好味呀,唔會太咸,牛根都好淋身,味道都好入味,唔算好重味.碟芥蘭都好味,好淋身好甜呀.叫左杯熱奶茶都好香好滑呀,正!!!

叫左杯熱奶茶都好香好滑呀,正!!!
2011-01-08
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$30 (Lunch)