2021-05-03
🍍一齊懲罰台灣菠蘿🍍好有特色嘅一杯嘢飲 從來冇想諗過菠蘿同咖啡都可以係一個組合🤣其實本來只係抱住懲罰🍍嘅心態去試 點知幾有驚喜 估佢唔到🤭🤭-✏️Seasonal - Pinaccino ($52)台灣金鑽鳳梨配搭住單品冰瑤咖啡 本身仲驚會好奇怪 但係味道出奇地夾和諧😂🤭菠蘿酸甜酸甜 同咖啡嘅濃香 帶出嚟嘅係一份新鮮感 飲落有種好清爽嘅感覺😋仲食到粒粒嘅菠蘿肉 面頭係塊自家風乾嘅菠蘿乾成杯飲品味道自己幾喜歡啊💛-🍵Matcha Cheesecake ($55)呢件芝士蛋糕係我嚟嘅原因💚💚個完美橫切面極度吸引 好厚切好creamy嘅感覺😻好似一塊厚厚嘅方包咁😆而且唔係得個樣 食落質感都係好軟滑好creamy!!上層淡黃色嘅係濃郁忌廉芝士 綠色部份係抹茶 抹茶味幾濃 帶啲啲回甘 係抹茶控會喜歡嘅味道😚另外都欣賞佢甜度適中 唔會食到好甜膩嘅感覺~~放耐咗個cheesecake軟滑感覺更突出 呢個好推介!!同埋下次好想試吓黑芝麻嗰款🖤嗰日見唔到有🤣-🍵Matcha Latte ($60)有富士山影子嘅抹茶拿鐵🤪呢個相對嚟講就冇咁出色 嗌咗無糖 可以更飲得出抹茶嘅甘香 不過我覺得個奶唔夠濃郁 太稀
✏️Seasonal - Pinaccino ($52)
🍵Matcha Cheesecake ($55)
🍵Matcha Latte ($60)
有富士山影子嘅抹茶拿鐵🤪呢個相對嚟講就冇咁出色 嗌咗無糖 可以更飲得出抹茶嘅甘香 不過我覺得個奶唔夠濃郁 太稀身 冰塊溶左更淡味🤔飲落冇咁滿足 對比起個菠蘿特飲 味道較為普通
🥑Avocado Scrambled Egg on Sourdough🐥
除咗個好誘人嘅cheesecake 呢份鹹食係我估唔到嘅驚喜🤭份量好大 雖然定價頗高 但都值得嘅😆牛油果份量同炒蛋都超多 完全覆蓋咗成個sourdough 口感creamy 牛油果醬調味勁鹹香🤭認真唔錯 上面嘅車厘茄增添清新感🍅
炒蛋仲保留到蛋汁 炒得都幾嫩 旁邊沙律菜好新鮮之餘 調味嘅黑醋汁意外配搭埋個多士食好唔錯🤭出奇地更加分整體味道非常好 我覺得呢個都幾推介啊( ´▽` )ノ