2010-11-07 39 views
一個人外出工作, 一個人吃午餐, 特登試試杏花村不同的食店, 門口已經有個女侍應, 唔使等帶位環境都好坐, 唔太迫同嘈坐低叫咗午餐---雜錦海鮮讚岐手打鳥冬鍋, 餐飲熱柚子茶($49)我叫個男侍應幫我將個炸蝦另上, 因我好憎炸物比啲湯浸淋晒, 佢話無問題, 結果........厨房將所有配料另上, 不過我覺得可能係溝通上少少誤會, 無傷大雅個烏冬一鍋上枱, 個湯好甜, 好假嘅甜, 好似食sabu sabu啲湯底嘅味, 但嗰啲有肉味, 呢個湯淨係甜味鳥冬麵好一般, 比起超市即食烏冬煙靭啲, 唔似手打, 我食過一啲烏冬好滑好煙靭配料有----8隻蜆, ok, 半條仿蟹柳, 已經煮過頭, 散嘅, 一隻甩皮甩胃嘅帶子, 個群邊已經甩如大半, 味道亦最差, 好粉 魷魚一塊, 唔靭, 好易食 炸蝦, 好似即炸, 仲好脆, 煆本身就無乜味道 仲有啲生菜海帶咁啦, 配料份量唔少個熱柚子茶係普通到極嘅即冲貨色, 幸好唔太甜, 因我飲開
一個人外出工作, 一個人吃午餐,
特登試試杏花村不同的食店,
門口已經有個女侍應, 唔使等帶位
環境都好坐, 唔太迫同嘈

配料有----8隻蜆, ok,
半條仿蟹柳, 已經煮過頭, 散嘅,
魷魚一塊, 唔靭, 好易食
炸蝦, 好似即炸, 仲好脆, 煆本身就無乜味道
仲有啲生菜海帶咁啦, 配料份量唔少
個熱柚子茶係普通到極嘅即冲貨色, 幸好唔太甜, 因我飲開少甜(但呢次我無叫少甜
若果响呢間食店飲正常我都覺ok, 啲飲開正常甜度嘅人嚟呢度可能覺得淡

埋單折埋$48.5, 唔可以話難食, 但極一般
雜錦海鮮讚岐手打烏冬鍋
雜錦海鮮讚岐手打鳥冬鍋
鳥冬鍋配料
柚子茶
2010-11-05
$48.5 (Lunch)