2023-01-18 1306 views
哈哈哈!終於轉涼喇!我最鍾意嘅冬天準備來臨啦🤭前嗰排落雨落到啲天氣又濕又凍。為咗保暖,我就去咗餐廳度打邊爐😋首先叫咗一個椰子雞鍋,我平時通常有得揀都會揀雞湯底,今日有椰子雞湯實在太啱我心意啦。椰子雞湯飲落比較滋潤感覺上食落冇咁熱氣㗎!🤤然後配料方面,就叫咗熺會手打四寶丸、特肥脆肉鯇魚腩、醉鮮雞子同鹿兒島日本黑豚肉。等我逐一介紹吓佢哋嘅特色啦,首先四寶丸真係餐廳廚房職員自己手袋製作,一食落去就知道龍與鳳㗎啦!彈牙不得了😍。而佢哋嘅鯇魚腩更加出色!我自己本身好鍾意食魚,所以對呢個鯇魚腩讚不絕口🐟‼️另外仲有醉雞子,好香酒香味!真係醃製得非常之好。煮熟咗之後仍然充滿酒香。最後仲有個黑豚肉!呢個黑豚肉係必點,冇點你真係會後悔!超濃郁嘅豬味😆一食愛上❤️