2019-10-16 289 views
仲記得上次喺呢度食咗個千島醬海鮮pizza, 雖然冇乜服務, 但真係幾好食, 而且見到隔離枱有人叫隻燒雞, 一直心思思想去試下, 今次終於有機會啦今次我就咁散叫咗半隻香草烤雞, 其實都心諗會唔會好多骨, 或者似係一般超市買嗰啲bb燒雞咁細隻. 隻燒雞隔咗一陣就到喇, 比想像中大, 正呀 最重要嘅係, 除咗雞髀同雞翼位有骨外, 其餘係冇骨㗎, 廚房已經好細心咁幫你起曬啲骨出嚟 仲有都算多份量既薯格, 同埋一款茄汁,一款類似燒烤醬嘅醬汁.講下個味道先, 唔會太鹹而且有少少燒過嘅味道, 但又唔會好似一般燒雞咁燶, 真係燒得啱啱好喇 配埋嗰啲燒烤醬汁, 個味道就啱啱好至於個口感呢, 冇一般雞肉咁“鞋”, 最重要係, 食落啖啖肉 真係好好味.價錢方面印像中記得散叫係108蚊港幣, 如果跟餐加呢隻烤雞嘅話, 好似先至78蚊, 抵呀

配埋嗰啲燒烤醬汁, 個味道就啱啱好

真係好好味.