2021-04-25 31 views
趁星期日休息,就同朋友去食下好西。於是去左食好西。朋友推介左一間新餐廳,叫麻辣五三五。故名意義,呢間餐廳主打川菜類。我哋叫左麻辣烤魚,配白菜仔,窩筍,水晶粉。另叫左個蒜泥白肉加擔擔麵。白肉係招牌菜,要嘗試下而重點一定係講烤魚,魚先煎過,魚皮較脆香口。師傅同你將魚中間劏開,受熱均勻,唔怕魚肉一邊唔入味。而魚肉滑身,容易入口之餘。麻辣既香料都落足料。令你食落既第一口,香氣十足。然後開始有麻既感覺係舌尖擴散,再感受到陣陣既辣味充滿口腔。好刺激味蕾,又令人停唔到口甘,將條魚掃凈得返魚骨。叫得烤魚係一定要追加配料。因烤魚後既汁係精華。配料吸收左個湯底,特別有風味。尤其蔬菜類,易入味又帶點健康,值得追加。蒜泥白肉夠特別。個蒜泥夠細緻,配白肉係入口即化,自然恰到好處,店家仲捲左一片青瓜片係肉內。完全減低白肉既油膩感,加點清新爽口既感覺。仲有啖啖面都一定要食呀其實食完都好滿足。因為麻辣味十足。感覺食到正宗既川菜,特別開心😃
趁星期日休息,就同朋友去食下好西。於是去左食好西。
朋友推介左一間新餐廳,叫麻辣五三五。

另叫左個蒜泥白肉加擔擔麵。

白肉係招牌菜,要嘗試下

仲有啖啖面都一定要食呀