2019-09-12
紅磡一向多美食,無辣不歡既我今日揀左食烤魚,入到去無論環境,餐牌或是味道都有深圳既風味,真係唔洗禁遠特登北上食烤魚!揀左經典麻辣味既清江魚($258)另外仲有多款唔同類型既魚選擇,魚身嫩滑,無乜骨,啱哂怕食魚既你地。湯底黎講幾惹味,夠哂麻,但小心食到花椒⚠️如果唔係條脷就有排麻痹!食得辣嘅可以揀個中辣或大辣,小辣來講小編略嫌唔夠喉。不過總括來講都幾好食嘅!但最好快啲食哂啲魚先打邊爐,因為啲水蒸發到禁上下個湯就會變得好咸,初初食就岩岩好既!涼拌土豆絲($38)呢個必食嘅開胃小菜之一,小小酸都夠晒辣,略嫌唔夠凍做唔到涼拌嘅效果,但土豆絲爽脆,幾開胃!口水雞呢個亦都係川菜必點之一,但呢碟菜令我有啲失望,一上枱連冰都未解哂,咬落去好似舊冰塊禁😖😖好彩同店員講佢即刻換過一份,第二碟雖然正常好多,但都略嫌凍左啲,應該係整左好耐放係雪櫃,感覺不太良好🤢
揀左經典麻辣味既清江魚($258)
涼拌土豆絲($38)
口水雞